Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, κύριο Ευκλείδη Τσακαλώτο τα δύο τελευταία προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, δηλαδή το “Ελληνικό” και η ομαλή διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων ημερών.

Ο ίδιος μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής ξεκαθάρισε πως πρέπει να αποφευχθούν οι εκπλήξεις μετά το τέλος του προγράμματος, προσθέτοντας ότι “θέλουμε να γνωρίζουμε τα επόμενα βήματα”. Υπογράμμισε επίσης ότι έως τα τέλη Απριλίου η Ελλάδα θα παρουσιάσει το δικό της στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης.

Εξάλλου κατά τον κύριο Τσακαλώτο η χώρα μας έχει χτίσει τα τελευταία δύο χρόνια ισχυρή αξιοπιστία, και εκτίμησε πως η προληπτική πιστωτική γραμμή είναι πιθανόν να λειτουργήσει και αντίθετα και να δώσει λάθος σήμα στις αγορές.

Όσων αφορά στην τέταρτη αξιολόγηση, ο κύριος Τσακαλώτος παρομοίασε την ελάφρυνση του χρέους και τη μετά το πρόγραμμα διάσωσης εποχή σαν κομμάτια ενός παζλ που θα συμπληρωθούν μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup τον Ιούνιο.