Η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ νομιμοποιεί τον σκοπιανό αλυτρωτισμό από μέρους του επίσημου ελληνικού κράτους. Αλυσοδένει τους Έλληνες από το να απορρίπτουν την ύπαρξη μακεδονικού έθνους ξέχωρου από το ελληνικό. Τους υποχρεώνει να αναγνωρίζουν το βουλαροσερβικό γλωσσικό ιδίωμα των γειτόνων ως μακεδονική γλώσσα και να το εντάξουν στις διεθνείς κοινότητες αναγνώρισης γλωσσικών δικαιωμάτων στις οποίες ανήκει η Ελλάδα. Αναγνωρίζει την επικράτεια των Σκοπίων ως Μακεδονία και τον λαό ως μακεδονικό. Αφήνει απείραχτα τα κανονιστικά κείμενα και τον εθνικό ύμνο των Σκοπίων που αναφέρονται σε Μακεδόνες και μακεδονικό έθνος.

Η Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ είναι κατάπτυστη και εθνικά καταστροφική για τους Έλληνες, γιατί αίρει τις αντιρρήσεις της Ελλάδος απέναντι στην καπήλευση και τον σφετερισμό του ελληνικού ονόματος της Μακεδονίας για εθνικό αυτοπροσδιορισμό των Σκοπιανών.

Έχω δηλώσει πως δεν αποδέχομαι την ύπαρξη μακεδονικού έθνους. Δεν μου επιτρέπεται να νομιμοποιήσω με πράξεις ή παραλείψεις μου τις ανυπόστατες εθνικές διεκδικήσεις των ψευτο-Μακεδόνων Σκοπιανών. Δεν αποδέχομαι την τρομοκρατία που επιχειρείται να επιβληθεί με το άρθρο 6 της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, ενάντια στην επιστημονική αλήθεια και την βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πως:

  • το όνομα της Μακεδονίας είναι πράγμα ελληνικόν και δεν εκχωρείται χωρίς την έγκριση της πλειψηφίας του ελληνικού λαού,
  • δεν υπάρχουν άλλοι Μακεδόνες πλην Ελλήνων,
  • τα σύνορα της Μακεδονίας τελειώνουν εκεί που τελειώνουν τα σύνορα της Ελλάδος.

Συμμερίζομαι την δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας πως “η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική”.

Θεωρώ πως κάθε ψήφος στην υποψηφιότητά μου για τον Δήμο Θεσσαλονίκης είναι ψήφος ενάντια στην νομιμοποίηση της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ και εντολή να μην επιτρέψουμε στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων να κυριαρχήσει. Σε κάθε άλλη περίπτωση, σας καλώ να με καταψηφίσετε.

Ιωάννης Νασιούλας


*Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την δημοτική παράταξη «Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη«. Είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Originally posted 2019-01-29 09:19:49.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.