Η ηχηρή απόρριψη της υποψηφιότητας του Πέτρου Λεκάκη για την θέση του Δρόσου Τσαβλή ως Προέδρου του ΔΣ του Δήμου Θεσσαλονίκης με θλίβει. Δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει ούτε τους μισούς ψήφους του Δημοτικού μας Συμβουλίου, με μόνο είκοσι θετικές ψήφους από τις σαρανταεννέα.

Πρόκειται για έναν Πρόεδρο ηχηρής μειοψηφίας. Ή καλύτερα Πρόεδρο που εξελέγει με μόνες τις ψήφους της παράταξης του Κωνσταντίνου Ζέρβα, πράγμα πρωτόγνωρο στα δημοτικά μας χρονικά.

Βέβαια, την επιβολή του στήριξε η Κατερίνα Νοτοπούλου, χωρίς την συμμετοχή της οποίας, δεν θα είχε εκλεγεί: όταν διαπιστώθηκε πως δεν είχαμε απαρτία στην Ειδική Συνεδρίαση, η Κατερίνα Νοτοπούλου και τα μέλη της παράταξής της εισήλθαν, δηλώνοντας παρούσες.

Η συμμαχία Νοτοπούλου-Ζέρβα για την επιβολή Λεκάκη στην θέση που επάξια υπηρέτησε ο Δρόσος Τσαβλής, πριν τον μαχαιρώσουν πολιτικά, αποξένωσε πλείστες παρατάξεις και ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους: ανάμεσα στις παρατάξεις που απείχαν ήταν και αυτή στην οποία έχω την τιμή να ηγούμαι, η Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη.

Έχοντας πια ξανά να κάνουμε με την ομάδα Μπουτάρη στον Δήμο Θεσσαλονίκης, με την συμμαχία δύο πρώην αντιδημάρχων του από το ΠΑΣΟΚ υπό την πολιτική ηγεμονία της κληρονόμου του από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύομαι να εργαστώ πιο σκληρά για να μην γυρίσουμε στην μαύρη του πολιτική δεκαετία.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2021-03-07 19:06:37.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.