Υποτροφία μόνον για πολίτες των Σκοπίων προσφέρει η Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών στην Αθήνα.

grecobooks-only.png

Πρόκειται για υποτροφία που αφορά σε ερευνητικό έργο που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών και φέρει το όνομα του Βόισλαβ Σάνεβ, Σκοπιανού αρχαιολόγου ειδικευμένου στην προϊστορία, που εργάστηκε για το Μουσείο του Στιπ της τότε Γιουγκοσλαβίας.

Στον επίσημο ιστότοπο των Αμερικανών στην Αθήνα αναφέρεται:

“Αυτή η υποτροφία τιμά τον Βόισλαβ Σάνεφ (1938-2007), τον οποίο θυμόμαστε όχι μόνο για τις πολυάριθμες αρχαιολογικές ανασκαφές και δημοσιεύσεις του, αλλά και για την προθυμία του να βοηθήσει νεότερους αρχαιολόγους στην προετοιμασία επιστημονικών άρθρων και για την ικανότητά του να πείσει διάφορους συναδέλφους να συνεργαστούν για κοινό στόχο. Η επιλεξιμότητα περιορίζεται στους συμπολίτες του για να υποστηρίξει την έρευνά τους στην Αθήνα στην Αμερικανική Αρχαιολογική Σχολή των Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Γκόραν Σανεφ στο Αρχαιολογικό Μουσείο στα Σκόπια για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων”.


Επίσημος Ιστότοπος: https://www.ascsa.edu.gr/fellowships-and-grants/postdoctoral-and-senior-scholars?fbclid=IwAR2qDpH4jiMZbYmX73DA3vamq5IUIT_pCHbXq7EXehG56gAs1p8sxR5SbMk