“Θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση και ειδικά ο πρωθυπουργός θα αντιληφθούν την ανωτέρω αστοχία και θα επανορθώσουν όσο είναι καιρός”.

Έτσι κλείνει ο Νίκος Αλιβιζάτος το πρόσφατο άρθρο του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με τίτλο “Ποιος φορέας για το νέο Μουσείο του Ολοκαυτώματος“;

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ακύρωσε την πολιτική μεθόδευση του Γιάννη Μπουτάρη με την οποία επιδιωκόταν να αναλάβει την λειτουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη μια ΜΚΟ με έδρα… το Βέλγιο.

Μέχρι την εκλογή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, κανείς ποτέ δεν αποκάλυψε πως ο οργανισμός που επιδιωκόταν να αναλάβει τα του μουσείου εξανδραποδισμού των Ελλήνων Εβραίων από τους Γερμανούς ήταν μια ιδιωτική ΜΚΟ της αλλοδαπής, στην οποία την συντριπτική πλειοψηφία κατείχαν ιδιώτες, μεταξύ των οποίων ο Βαρώνος Ρότσιλντ.

Πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση ακολούθησε την επιστολή μου στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και αυτή η πολιτική μεθόδευση πάει περίπατο. Νόμος ορίζει πως ο οργανισμός που θα ιδρυθεί για την λειτουργία του Μουσείου θα είναι νέος και υποκείμενος στο εθνικό δίκαιο.

Ποιοι προσπαθούν να απειλήσουν πολιτικά τον Έλληνα Πρωθυπουργό, “όσο είναι καιρός”;

Νομίζουν πως τώρα που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν τί παίζεται, το ποτάμι θα γυρίσει πίσω;

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.