Παρά τα υψηλά ποσοστά του “Κυβερνητικού Κόμματος της Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου” είναι προφανές πως μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων, το 36,26% δεν εξασφαλίζει την πολυπόθητη αυτοδυναμία. Το Ρεμπουπλικανικό Τουρκικό Κόμμα έχασε 16% της δύναμής του από τις “εκλογές” του 2013, καταγράφοντας ποσοστό 21,65%.

Η συμμετοχή κινήθηκε οριακά πάνω από το 60%, ενώ τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το απόγευμα. Το πιθανότερο σενάριο είναι η διαδικασία να επαναληφθεί, αφού το Κόμμα του Λαού απέκλεισε ήδη οποιαδήποτε συνεργασία με το UBP του σημερινού αυτοαποκαλούμενου πρωθυπουργού κύριου Χουσεϊν Οζγκιουρκούν.

Παρά τα προβλήματα η τουρκοκυπριακή Δεξιά μετά την ήττα στις “Προεδρικές Εκλογές” φαίνεται να ξαναμεγαλώνει τα ποσοστά της. Στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση στις “Προεδρικές” και “Αυτοδιοικητικές εκλογές”. Την ίδια ώρα η Αριστερά αποδυναμώνεται, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να επηρεάσουν ευρύτερα το Κυπριακό και ειδικότερα την ομοσπονδιακή πρόταση. Η εικόνα αυτή δεν επιτρέπει σε καμία από τις πολιτικές δυνάμεις του Ψευδοκράτους να διαχειριστούν χωρίς την απόλυτη εποπτεία της Άγκυρας τα ζητήματα του Κυπριακού.

Originally posted 2018-01-08 11:05:04.