Σήμερα και ώρα 12:00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, η κηδεία της Λέσβου. Συγγενείς και φίλοι θα συνοδεύσουν στην τελευταία της κατοικία την άτυχη ηλικιωμένη που έπεσε θύμα μιας απίστευτης συγκυρίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν στην οικία της ηλικιωμένης εισέβαλαν άγνωστοι, κατά πληροφορίες αλλοδαποί. Η άτυχη ηλικιωμένη κατάφερε να καλέσει βοήθεια, αλλά για κακή της τύχη, όταν τα όργανα της τάξης κατέφθασαν στο σημείο, την μπέρδεψαν με τους κακοποιούς: η βία που επέδειξαν ήταν τέτοια που έστειλε την ηλικιωμένη στην εντατική, όπου και εξέπνευσε.

Η άτυχη νησιώτισσα έζησε μια μακρά και πολυτάραχη ζωή, δημιουργώντας μια πολυπληθή οικογένεια, με τα παιδιά της να ζουν τόσο δίπλα της, όσο στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ήταν φιλότεχνη και με ιδιαίτερη αγάπη στην αλιεία, την παρασκευή του μοναδικού τοπικού ούζου και την παραδοσιακή καλλιέργεια της ελιάς, παράγοντας το εξαιρετικότερο ελαιόλαδο του κόσμου.

Τα τελευταία χρόνια η γειτονιά στην οποία έμενε είχε “βγει στο σφυρί” λόγω χρεών και οι συγγενείς της την είχαν αφήσει στην τύχη της, με τα φαινόμενα εισβολών, ληστειών και βιαιοπραγίας να έχουν γίνει γι΄αυτήν μια αφόρητη πραγματικότητα. Στις εκκλήσεις για προστασία, οι δικοί της εκώφευαν, μέχρι που έγινε το δυστυχές περιστατικό.

Θα την θυμόμαστε με νοσταλγία“, περιορίστηκε να δηλώσει ο Πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την εκποίηση του κτήματος στο οποίο έμενε για παραπάνω από 3,500 χρόνια η δύστυχη ηλικιωμένη. “Στόχος της κυβέρνησής μας και εμού του ιδίου είναι να αξιοποιήσουμε το υποβαθμισμένο κτήμα σε έναν σύγχρονο χώρο στάθμευσης και αποθήκευσης. Έτσι, θα εντάξουμε και τον ξεχασμένο αυτόν χώρο στην Νέα Εποχή“, κατέληξε.

Η κηδεία της αγαπημένης νησιώτισσας αποφασίσθηκε να τελεσθεί δημοσία δαπάνη.


IOANNIS NASIOULAS
Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης

Originally posted 2020-02-27 10:18:53.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.