Η Κατερίνα Νοτοπούλου συμμάχησε με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, για να επιτευχθεί απαρτία, σήμερα στην Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης για την εκλογή Προέδρου του ΔΣ.

Στην αρχή της συνεδρίασης, δεν επιτυγχανόταν απαρτία και συνεπώς η συνεδρίαση θα έπρεπε να επαναληφθεί, με ορατό κίνδυνο να εκλεγεί εν τέλει Πρόεδρος του ΔΣ ο Γιώργος Αβαρλής: ο πρώτος σε ψήφους από την παράταξη Ζέρβα και όχι ο Πέτρος Λεκάκης, που υποδείχθηκε από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Έτσι ορίζει ο νόμος.

Γιατί συμμάχησε η Νοτοπούλου με Ζέρβα

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο προεδρεύων Γιώργος Αβαρλής κάλεσε τα ονόματα της Κατερίνας Νοτοπούλου και των δημοτικών της συμβούλων: Απούσες.

Κατόπιν, συνέβη κάτι τραγελαφικό: ο Χαράλαμπος Αηδονόπουλος, αντιδήμαρχος, είχε ξεχάσει το μικρόφωνό του ανοικτό και ακούστηκε να αναφωνεί: Δεν υπάρχει απαρτία! Είναι μόνον 19!

Ο προεδρεύων θα ήταν αναγκασμένος να διαπιστώσει έλλειψη απαρτίας και να λήξει άδοξα και με ηχηρή έλλειψη νομιμοποίησης η απόπειρα Ζέρβα να αντικαταστήσει τον Δρόσο Τσαβλή (ΝΔ) με τον Πέτρο Λεκάκη (ΠΑΣΟΚ) για Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Εκεί ακριβώς, ο προεδρεύων ξαναφώναξε τα ονόματα των πολιτικών κληρονόμων του Γιάννη Μπουτάρη: η Κατερίνα Νοτοπούλου και οι δημοτικοί της σύμβολοι ξαφνικά εμφανίστηκαν παρούσες!

Έτσι επιτεύχθηκε απαρτία και συνεχίστηκε η συνεδρίαση, για την οποία η αντιπολίτευση θα προσφύγει κατά της νομιμότητάς της.

Ηχηρή αποχή της Νέας Δημοκρατίας

Ηχηρή η αποχή της δημοτικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας από την συνεδρίαση. Η συμμαχία Νοτοπούλου-Ζέρβα είναι το δεύτερο ρήγμα στις σχέσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με την Κυβέρνηση.

Είχε προηγηθεί η επικοινωνιακή μαχαιριά της τροφοδότησης σκανδαλολογίας περί τους εμβολιασμούς από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και προς μέγα πολιτικό όφελος του Αλέξη Τσίπρα.

Ήδη το Μέγαρο Μαξίμου κινήθηκε, με την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου να δηλώνει πως ό,τι έκανε ο Δρόσος Τσαβλής ήταν προβλεπόμενο και κανονικό, εκθέτοντας τον Κωνσταντίνο Ζέρβα για την σπουδή του να ενοχοποιήσει πολιτικά τους συναδέλφους του στην δημοτική του παράταξη που έχουν ισχυρά ερείσματα στην Νέα Δημοκρατία.

Νοτοπούλου, Ζέρβας, Λεκάκης ίσον Μπουτάρης

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης θυμίζει πια την εποχή Μπουτάρη: η μεγάλη πολιτική συμμαχία των πολιτικών του απογόνων δημιουργεί ήδη μεγάλη αντισυσπείρωση. Η Κατερίνα Νοτοπούλου διαδέχθηκε τον Γιάννη Μπουτάρη, ο αντιδήμαρχος Μπουτάρη Πέτρος Λεκάκης απέτυχε να το επιτύχει και έγινε αντιδήμαρχος του Κωνσταντίνου Ζέρβα που ήταν αντιδήμαρχος του Γιάννη Μπουτάρη!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!