Λέω ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά. Ο διαχωρισμός «σκληρών» και «μαλακών» είναι έγκλημα. Λέω χίλιες φορές όχι στην αποποινικοποίηση του χασίς: είναι ο προθάλαμος για το νεκροτομείο. Λέω ΟΧΙ στα προγράμματα υποκατάστασης που δεν έχουν δεσμευτικό σκοπό να θεραπεύσουν.

Ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δεσμεύομαι απέναντι σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες της πόλης μας: σχεδιάζω και θα εφαρμόσω μια στιβαρή πολιτική ενάντια στα ναρκωτικά: στις εξαρτησιογόνες ουσίες που σκοτώνουν τα παιδιά και τους νέους, ενόσω κάνουν πλούσιους τους εμπόρους και τους πολιτικούς που τους «φίλους».

Θεμέλιο της πολιτικής μου είναι η μείωσης της ζήτησης και η μείωσης της διαθεσιμότητας. Όσοι τρώνε κουτόχορτο με την λεγόμενη «μείωση της βλάβης», δεν είναι ευπρόσδεκτοι έξω από την πόρτα μου, ούτε θα τους ακούσω. Εγώ θέλω πρόληψη. Θέλω θεραπεία. Θέλω επανένταξη.

Στη νέα Θεσσαλονίκη, θα επενδύσουμε στα προγράμματα πρόληψης, στις μονάδες απεξάρτησης και στις πολιτικές κοινωνικής επανένταξης με δράσεις εργασιακής αποκατάστασης μέσα από την κοινωνική επιχειρηματικότητα και σε συνεργασία με την Εκκλησία.

Οι τύποι που ωραιοποιούν τα ναρκωτικά και διαφημίζουν τα «μαλακά» θα πάρουν πόδι από την Θεσσαλονίκη.


*Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με την Δημοτική Παράταξη «Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη» (www.thessaloniki.plus). Είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας.

*Το άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα METROSPORT της Κυριακής 11 Νοεμβρίου 2018

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.