Μάρτιος του 2016: Ειδομένη. Το ανθρώπινο ποτάμι των διωγμένων από τις χώρες τους κατακλύζει τα σύνορα της Ελλάδος με τα Σκόπια. Η διεθνής υποκρισία στο απόγειό της και το ξήλωμα χωρών και κοινωνιών από τις δυνάμεις του δυτικού κόσμου, στις τηλεοράσεις μας και στις οθόνες των κινητών. Η ανθρώπινη εξαθλίωση σε όλο της το μεγαλείο.

Η Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ παρουσιάζει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα το φωτογραφικό οδοιπορικό του Ιωάννη Νασιούλα στον καταυλισμό της Ειδομένης. Εικόνες που συγκλονίζουν, μικρές και μεγάλες φωτογραφικές ιστορίες που κόβουν την ανάσα και σφίγγουν το στομάχι.

Ο Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιάννης Νασιούλας, σημειώνει: “Είμασταν εκεί. Η Ειδομένη ήταν η πρόβα τζενεράλε της πρώτης συνάντησής μας με τα ερείπια που αφήσαν πίσω τους οι παρεμβάσεις των ξένων και δυνατών στις χώρες της Αφρικής και της Εγγύς Ανατολής. Το δίκαιο του ισχυρού δολοφονεί την ανθρωπότητα”.

Και συνεχίζει: “Ο πόλεμος των ξένων διέλυσε χώρες και κοινωνίες. Τώρα, τα αποτελέσματά του τα βλέπουμε μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Η αγκαλιά των Ελλήνων είναι μεγάλη και τους χωράει όλους. Η υποκρισία της Ελληνικής Κυβέρνησης και η αξιοποίηση των λαθρομεταναστευτικών ροών για να βλάψει τους αντιπάλους της είναι ισότιμη με κατάρα. Οι ψυχές των ανθρώπων δεν είναι πολιτικό εμπόρευμα. Αυτοί που διαλύουν τα σύνορα και αυτοί που τα εμπορεύονται, ανοίγοντάς τα επιλεκτικά, είναι ένοχοι”.

  • Φωτογραφίες: Χρήστος Οικονομίδης

Originally posted 2019-05-05 09:55:04.