Μέσα σε ένα μήνα σκληρού Lockdown, είχαμε περισσότερους θανάτους αποδιδόμενους στην συνδρομή COVID-19, απ’ ό,τι σε όλο το προηγούμενο οκτάμηνο!

Τα στοιχεία για την παταγώδη αποτυχία του Lockdown σοκάρουν: όχι μόνον ο συνολικός αριθμός θανάτων, αλλά και ο μέσος όρος προδίδουν τον απίστευτο αποπροσανατολισμό που υπέστησαν οι Έλληνες, απουσία δοκιμασμένων και αποτελεσματικών μέτρων επιδημιολογικής διαχείρισης, σε μια κοινωνία που μπορούσε να αποφύγει τον εκτεταμένο επιπολασμό της COVID-19.

Τριπλάσιος ο μέσος όρος θανάτων!

Επί των 67.466 ανακοινωμένων θετικών περιστατικών Νέου Κορονοϊού 2019 του τελευταίου μήνα, είχαμε 2.574 θανάτους. Πρόκειται για το διάστημα από 7 Νοεμβρίου ως 9 Δεκεμβρίου του 2020. Ο μέσος όρος θανάτων ανέρχεται στο 3,8%.

Αντίστοιχα, επί 52.254 ανακοινωμένων θετικών περιστατικών Νέου Κορονοϊού 2019 ολόκληρο το προηγούμενο οκτάμηνο, είχαμε 715 θανάτους. Πρόκειται για το διάστημα από 26 Φεβρουαρίου ως 6 Νοεμβρίου 2020. Ο μέσος όρος θανάτων ανέρχεται στο 1,3%.

Τρεις φορές μικρότερος μέσος όρος θανάτων, με σιδηρά επιβολή μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, καταστροφικό γενικό μάντρωμα και στριμωξίδι για αναξιόπιστα τεστ, που δεν ακολουθούνται από ιχνηλάτηση και ενεργητικά μέτρα πρωτοβάθμιας υγείας.

Εικόνα εξελισσόμενης καταστροφής με υπογραφή Μητσοτάκη

Η απουσία λογικής πολιτικής στην αντιμετώπιση του καινοφανούς Νέου Κορονοϊού 2019 στην Ελλάδα δημιουργεί μια εικόνα προϊούσας καταστροφής: τα μέτρα που φέρουν την υπογραφή Κυριάκου Μητσοτάκη οδήγησαν:

(α) στην διάδοση της μόλυνσης εντός της χώρας, με το άνοιγμα των συνόρων,

(β) στην έκρηξη του επιπολασμού της ασθένειας COVID-19 με την απουσία επιδημιολογικής στρατηγικής έχουσας επίκεντρο την προστασία των ευάλωτων, την ιχνηλάτηση και έγκαιρη αντιμετώπιση των περιστατικών και την πρωτοβάθμια υγεία, και

(γ) την εξευτελιστικά προ-τελευταία θέση της Ελλάδος σε επιπλέον δημοσιονομική δαπάνη για την υγειονομική πολιτική, περιλαμβανομένης της μηδενικής δαπάνης σε εξασφάλιση αποδεδειγμένα αποτελεσματικών θεραπειών ενάντια στην COVID-19.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2020-12-10 20:56:35.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.