Κατά τη διάρκεια της πρώτης προεκλογικής συζήτησης μεταξύ του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν, ο Chris Wallace της Fox News ρώτησε τον Μπάιντεν εάν θα «δεσμευτεί να μην κηρύξει τη νίκη, έως ότου πιστοποιηθούν ανεξάρτητα», στην οποία ο πρώην αντιπρόεδρος απάντησε «ναι».

“Θα παροτρύνετε τους υποστηρικτές σας να παραμείνουν ήρεμοι, ενόσω καταμετρώνται οι ψήφοι και θα υποσχεθείτε να μην δηλώσετε τη νίκη έως ότου πιστοποιηθεί ανεξάρτητα”; Αυτό ρώτησε ο Γουάλας τον Μπάιντεν κατά την πρώτη προεδρική συζήτηση στο Κλίβελαντ του Οχάιο.

“Και εδώ είναι η συμφωνία. Θα μετρήσουμε τα ψηφοδέλτια. Όπως επισημάνατε, μερικά από αυτά τα ψηφοδέλτια σε ορισμένες πολιτείες δεν μπορούν ακόμη να ανοίξουν μέχρι την Ημέρα των Εκλογών και αν υπάρχουν χιλιάδες ψηφοδέλτια, θα χρειαστεί χρόνος για να το κάνουμε », πρόσθεσε ο πρώην αντιπρόεδρος.

Ο Μπάιντεν, ωστόσο, δεν έκανε τίποτα τέτοιο, καθώς έκτοτε συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν να είναι εκλεγμένος πρόεδρος, υποσχόμενος ότι «θα πάμε σωστά στη δουλειά». Φαίνεται να αγνοεί το γεγονός ότι οι προεδρικές εκλογές του 2020 δεν έχουν πιστοποιηθεί επίσημα και ο νικητής τους δεν έχει ανακηρυχθεί νομίμως.

Η μόνη δικαιολογία για μια τέτοια ανακολουθία είναι πως πιθανότατα θα έχει ξεχάσει τί είπε…

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!