Αυτός ο κωδικός QR αναφέρεται σε έναν ενιαίο ιστότοπο που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με τις εκλογές….Η παραπάνω φράση είναι μία μελλοντική πρόβλεψη που αφορά τις επόμενες Εθνικές Εκλογές.

Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα όπου καταχαρακώνει ακόμα και το εκλογικό δικαίωμα δίνοντας την δυνατότητα στην εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση να γνωρίζει την εκλογική επιλογή του κάθε πολίτη. Η όλη διαδικασία βαπτίζετε ώς σύγχρονη “δημοκρατική” διαδικτυακή προσβάσιμη πύλη με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ελληνική κυβέρνηση είναι θέμα χρόνου να το παρουσιάσει έως μία “άριστη” διαδικτυακή δραστηριότητα δημο-κρατικής διακυβέρνησης.

Για πρώτη φορά στην Ευρωπαική Ένωση εμφανίζεται ένας κωδικός QR στην εκλογική κάρτα που θα αποσταλεί σε όλα τα πρόσωπα που είναι εγγεγραμμένα στους εκλογικούς καταλόγους ενόψει των Γαλλικών προεδρικών και βουλευτικών εκλογών. Αυτός ο κωδικός QR αναφέρεται στον ενιαίο ιστότοπο www.elections.interieur.gouv.fr που επιτρέπει την πρόσβαση σε όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με τις εκλογές. Με λίγα μόνο κλικ, οι πολίτες μπορούν:

  • να ελέξουν την εκλογική τους κατάσταση·
  • να βρούν το εκλογικό τους κέντρο.
  • να εγγραφτούν ηλεκτρονικά, στους εκλογικούς καταλόγους·
  • να ζητήσουν πληρεξούσιο σε περίπτωση απουσίας την ημέρα της ψηφοφορίας. Μπορούν επίσης να ελέγξουν σε ποιον έδωσαν πληρεξούσιο ή ποιος τους έδωσε πληρεξούσιο.

Άλλος ένας μόνιμος αριθμός, μοναδικός και συγκεκριμένος για κάθε ψηφοφόρο, θα αποτελείται από 8 ή 9 ψηφία στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Αυτός ο αριθμός καθιστά δυνατό τον εντοπισμό με βεβαιότητα ενός ψηφοφόρου μεταξύ των εκατομμυρίων που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. 

Εκλογικός χάρτης: προς τι;

Η Ευρωπαϊκή εκλογική κάρτα – που ονομάζεται επίσης κάρτα ψηφοφόρου – είναι ένα έγγραφο που αποδεικνύει την εγγραφή σας στον εκλογικό κατάλογο του δήμου σας. Αποστέλλεται στους νέους ψηφοφόρους το έτος μετά την εγγραφή τους ή, σε περίπτωση εκλογής, το έτος εγγραφής τους.
 
Ο εκλογικός χάρτης περιλαμβάνει τις ακόλουθες πληροφορίες:

  • Όνομα ψηφοφόρου
  • Ονόματα ψηφοφόρων
  • Διεύθυνση κατοικίας ή κατοικίας
  • Ημερομηνία γέννησης ψηφοφόρου
  • Εθνικός αριθμός ψηφοφόρων
  • Τόπος εκλογικού τμήματος του εκλογέα

Την ημέρα των εκλογών, μπορείτε να πάτε στο εκλογικό κέντρο με την εκλογική σας κάρτα. Αυτό διευκολύνει το έργο των μελών των εκλογικών τμημάτων στην ταξινόμηση ή ακόμα και στην ονομαστική καταμέτρηση!

Πού μπορώ να πάρω την εκλογική μου κάρτα;

Η εκλογική κάρτα θα δίδετε σε όλους τους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να μοιράζονται την ιδιωτική του ζωή, τα υγειονομικά, χρηματοοικονομικά και προσωπικά αρχεία με όλο το πληροφοριακό πρωτόκολλο σύγχρονης δημο-κρατικής διακυβέρνησης.

Originally posted 2022-02-04 00:44:14.

Written by

Γεώργιος ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γεώργιος Αλεξόπουλος αρθρογραφεί στην Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ. Γεννήθηκε την Πάτρα το 1984. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Πατρών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος MBA στις νέες αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων, του ιδίου τμήματος με εξειδίκευση την Διεθνοποίηση των Επιχειρήσεων. Είναι κάτοχος πτυχίου τεχνολόγου πολιτικού μηχανικού έργων υποδομής. Έχει δημοσιεύσει ερευνητικά άρθρα στα καταλογραφημένα επιστημονικά περιοδικά με κριτές: Journal of Investment Management and Financial Innovations, Macmillan Palgrave Publishers. Οι τομείς του ερευνητικού ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν την Κοινωνική Οικονομία, την Εταιρική Διακυβέρνηση, την Οικονομική Οικονομετρία και τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις. Έχει παρουσιάσει πολλά εθνικά συνέδρια σχετικά με τον τραπεζικό φόρο και τη διάρθρωση του κεφαλαίου. Στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας δραστηριοποιείται από το 2017 με την ιδιότητα του σαν Researcher at Social Economy Observatory, Greece στο οποίο είναι Responsible Individual development researcher of a development of new models corporate governance study between social enterprises, and development researcher of econometric models of Internationals Credit Flow measurement developed through the Social Economy