Θα χρειαστώ τρία χρόνια για να μπει σε κίνηση το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει γνωρίσει ποτέ ελληνικός Δήμος: η μεγάλη πόλη της Θεσσαλονίκης γύρισε την πλάτη της στα ευρωπαϊκά προγράμματα, που δίνουν δουλειές και ευκαιρίες επαγγελματικής δημιουργικότητα, στηρίζουν τους συνανθρώπους μας εν ανάγκη και δημιουργούν εμβληματικές υποδομές για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Τώρα, αυτό θα αλλάξει.

Έχοντας αξιολογήσει και επιθεωρήσει εκατοντάδες προτάσεις χρηματοδότησης εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ωφελήθηκα από μια τεχνογνωσία που μπορεί να φανεί πολύτιμη για την πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Οργανώνω ίσως την πιο δυνατή ομάδα τεχνοκρατών που γνώρισε η πόλη μας και έθεσα ως προτεραιότητα την κοινωνική πολιτική για τους συνταξιούχους, τους οικονομικά κατεστραμμένους επαγγελματίες και τις Ελληνίδες μανάδες με παιδιά που ζουν και δημιουργούν στην πόλη μας.

Το μεγάλο χρηματοδοτικό θαύμα, με επιδοτήσεις απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι μια ελπίδα για όλους. Η Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη θα φέρει δουλειές, οικονομική υποστήριξη και σοβαρές αστικές επενδύσεις για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα της Θεσσαλονίκης: αυτή είναι η δέσμευσή μου.


*Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με την Δημοτική Παράταξη «Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη» (www.thessaloniki.plus). Είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας.

Originally posted 2018-12-30 17:14:39.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.