Σύμφωνα με τις ημερήσιες ανακοινώσεις για τον αριθμό των θυμάτων από την πανδημία του κορωνοϊού, η πορεία της λοιμικής νόσου φαίνεται να έφτασε ήδη στην αποκορύφωσή της και υπάρχουν διακριτά σημάδια επιβράδυνσης των κρουσμάτων παγκοσμίως.

Αυτό άλλωστε προβλέπεται και από τον «Νόμο του Φαρ», που μέχρι στιγμής αποδεικνύεται ως το πλέον αξιόπιστο εργαλείο για την πρόβλεψη της πορείας των πάσης φύσεως επιδημιών. Αν και χρονολογείται στα μέσα του 19ου αιώνα, η συγκεκριμένη θεωρία, η οποία υποστηρίζει ότι οι λοιμικοί νόσοι διαδίδονται αυξητικά και επιβραδύνονται με τρόπο σχετικά συμμετρικό, που μοιάζει με το σχήμα καμπάνας όταν απεικονίζεται σε γράφημα, έχει επαληθευτεί πολλάκις στο παρελθόν (SARS, γρίπη των χοίρων, γρίπη των πτηνών, Ζίκα, κτλ.)

Μέχρι σήμερα, τα συστημικά ΜΜΕ έχουν επιδείξει υπερβάλλοντα ζήλο στην διάδοση αμφιβόλων μοντέλων που προέβλεπαν εκατομμύρια θανάτους (χαρακτηριστικά, ένα μοντέλο από την Μ. Βρετανία έκανε πρόβλεψη για έως 2 εκατομμύρια θανάτους μόνο στις ΗΠΑ).

Παρόλο που διαψεύστηκαν όλα τα εν λόγω μοντέλα μέχρι σήμερα και αναγκάστηκαν οι ερευνητές που τα σχεδίαζαν να αναθεωρήσουν τις προβλέψεις τους δραματικά προς τα κάτω, κυβερνήσεις παγκοσμίως χρησιμοποίησαν τις δυσοίωνες αυτές προβλέψεις για να προχωρήσουν σε πρωτόγνωρες περιστολές των ελευθεριών των πολιτών τους. Ως συνήθως, ήταν συνεπικουρούμενες από τα συστημικά ΜΜΕ, τα οποία έσπερναν την τρόμο και λειτουργούσαν περισσότερο ως κράχτες, παρά ως θεσμικό αντίβαρο στην εξουσία.

grecobooks-6

«Τυφλοί οδηγηοί τυφλών» όσοι αποφασίζουν χωρίς δειγματοληψίες

Ίσως το πλέον κραυγαλέο παράδειγμα είναι η έλλειψη επαρκών δειγματοληψιών ώστε να καταστρώνεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας σύμφωνα με πραγματικά δεδομένα και όχι βάσει αμφιλεγομένων μοντέλων, τα οποία έχουν αποδειχθεί αναξιόπιστα τόσο στο παρελθόν, όσο και στην σημερινή κρίση. Η ευκολία με την οποία ο όπου γης μέσος πολίτης παραιτήθηκε από τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά του χωρίς προηγουμένως να έχει απαιτήσει μια ξεκάθαρη εικόνα που να στηρίζεται σε ελεγμένους αριθμούς είναι πιθανόν η πιο τρομακτική συνέπεια της πανδημίας. Και τώρα που διαπιστώθηκε στην πράξη πόσο εύκολα αφαιρούνται τα δικαιώματα αυτά, ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι δεν θα εργαλειοποιηθεί η σημερινή κατάσταση από το βαθύ κράτος και τα υπερεθνικά συμφέροντα;

Ήδη η περίπτωση του Μπιλ Γκέιτς και των συμφερόντων που εκπροσωπεί προβάλλει ως σοβαρότατη απειλή. Παρόλο που η επιστημονική κοινότητα δεν μπόρεσε να παράξει ένα αποτελεσματικό εμβόλιο για την αντιμετώπιση των κορωνοϊών που μελετά εδώ και τουλάχιστον μισό αιώνα, ο κ. Γκέιτς, διάφοροι πολιτικοί σύμμαχοί του και τα παπαγαλάκια των συστημικών ΜΜΕ δεν δίστασαν να προβάλλουν την απαίτηση να τεθεί η ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε παύση για 18 μήνες, με τις όσες καταστροφικές συνέπειες συνεπάγονται μιας τόσο εκτεταμένης και οξείας ύφεσης στην οικονομική δραστηριότητα του πλανήτη (και τους βιορυθμούς της ανθρωπότητας) ώσπου να βρεθεί το «σωτήριο» εμβόλιο που θα εκμηδενίσει την απειλή του κορωνοϊού!

Τι συμφέροντα εξυπηρετούν οι «εμβολιοσωτήρες»;

Μιλάμε για το ίδιο εμβόλιο το οποίο αδυνατούσε να παράξει η επιστημονική κοινότητα για τα τελευταία 50 χρόνια, αλλά που υποτίθεται ότι θα σχεδιαστεί μέσα στους επόμενους 18 μήνες. Εκτός, βέβαια, εάν είναι ήδη σχεδιασμένο και έλειπε μόνο η αφορμή για την ευρύτατη και (υποχρεωτική;) επιβολή του. Πάντως, εάν το συγκεκριμένο εμβόλιο μοιάσει με τα προηγούμενα που προωθούσε ο κ. Γκέιτς, σύμφωνα πάντα με τις εις βάρος του αποκαλύψειςεκ μέρους του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ (ανιψιό του προέδρου Τζον Κένεντι) για πρόκληση σοβαρών παρενεργειών σε πληθυσμούς στην Ινδία και την Αφρική, καλύτερα να λείπει.

Εξάλλου, οι πραγματικοί επιστήμονες, όταν ανακάλυπταν εμβόλια ή σωτήρια φάρμακα, τα διέθεταν στην ανθρωπότητα χωρίς την παραμικρή οικονομική ατζέντα. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα του Τζόνας Σαλκ, ο οποίος εφηύρε το εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας ή των Φρέντερικ Μπάντινγκ, Τζέιμς Κόλιπ και Τσαρλς Μπέστ, που εφηύραν την ινσουλίνη και πούλησαν την ευρεσιτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο έναντι του ποσού του $1. Δυστυχώς, στην πορεία, οι διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες εκμεταλλεύτηκαν τον επιστημονικό αυτό αλτρουϊσμό προς ίδιον όφελος.

Οι μέθοδοι του κ. Γκέιτς από την εποχή που υπήρξε επικεφαλής της Microsoft, αλλά και η απολυτότητα με την οποία θέτει το ζήτημα του μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού χωρίς καν να διαθέτουμε έναν επιστημονικά τεκμηριωμένο αριθμό για τον αριθμό των παγκοσμίων κρουσμάτων, που είναι απαραίτητος για να διαπιστωθεί ο πραγματικός βαθμός επικινδυνότητας του συγκεκριμένου ιού, είναι τουλάχιστον ύποπτο.

Όταν η θεραπεία είναι χειρότερη από την ασθένεια

Η πρωτοφανής παρεμπόδιση των λατρευτικών συνάξεων, η αναστολή της ελευθερίας του συνέρχεσθαι και της ελευθερίας της κυκλοφορίας, η επιβεβλημένη αναστολή κάθε οικονομικής δραστηριότητας η οποία σχετίζεται άμεσα με την υγεία και την αυτοσυντήρηση του πληθυσμού, μπορεί τελικά να πλήξουν πολύ περισσότερο κόσμο από τον κορωνοϊό – ειδικά εάν αποδειχθεί, μέσα από τις απαραίτητες δειγματοληψίες, ότι ο αριθμός των προσβεβλημένων είναι εκθετικά υψηλότερος (όπερ σημαίνει ότι η επικινδυνότητα του ιού συγκρίνεται με αυτόν της εποχικής γρίπης).

Επειδή είναι μαθηματικά βέβαιό ότι δεν πρόκειται να βρεθεί εμβόλιο για την καταπολέμηση της πείνας, των αυτοκτονιών που συνεπάγονται μιας βαθιάς οικονομικής ύφεσης, των θυμάτων της εγκληματικότητας και των στρατιωτικών επιχειρήσεων (ναι, υπάρχουν και οι Τούρκοι που καραδοκούν), καλό θα είναι να σταθμίσουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ τις συνέπειες από την άκρατη τρομολαγνεία τους και την άκριτη προώθηση μιας ατζέντας αμφιλεγομένων ιδρυμάτων που συνδέονται με συγκεκριμένα γεωπολιτικά συμφέροντα, με το πραγματικό λειτούργημα της δημοσιογραφίας, που αποβλέπει στην παρακολούθηση και τον έλεγχο της εξουσίας.

Ποιός θα πληρώσει για την εκγληματική σύγχυση που επικρατεί;

Είναι άλλο πράγμα η πρόληψη και άλλο πράγμα η εγκαθίδρυση της αστυνόμευσης της σκέψης, του χαφιεδισμού εις βάρος των συμπολιτών σου (όταν ασκούν απλά τις συνταγματικές ελευθερίες τους) και την ηθελημένη παραπληροφόρηση. Εάν τελικά η πραγματική απειλή της πανδημίας κυμαίνεται σε ποσοστά της τάξεως της εποχικής γρίπης, πώς θα δικαιολογηθούν οι θάνατοι και η γενική δυστυχία που θα έχουν προκληθεί από όσους εργαλειοποίησαν την σημερινή κατάσταση; Θα πρόκειται όχι μόνο περί απάτης, αλλά στυγερού εγκλήματος.

Στην περίπτωση αυτή κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν και εκεί θα φανούν οι πραγματικοί ηγέτες. Οι εξελίξεις στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες.

 

 

 

 

Originally posted 2020-04-20 16:49:14.

Written by

Χριστόφορος ΤΡΙΠΟΥΛΑΣ

Ο Χριστόφορος Τριπουλάς είναι πανεπιστημιακός και διδάσκει μαθήματα ρητορικής και διαπροσωπικής επικοινωνίας. Ασχολείται με την μετάφραση και την επιφυλλιδογραφία και είναι συντάκτης στην εφημερίδα Αριστεία.