george soros facebook

Το Facebook μόλις ανακοίνωσε ένα ακόμη βήμα λογοκρισίας και ελέγχου των πηγών πληροφόρησης, αυτή την φορά σε σχέση με τον κορονοϊό. Τις επόμενες εβδομάδες, η εταιρεία θα αρχίσει να κατευθύνει άτομα, που στο παρελθόν πάτησαν “Like”, αντέδρασαν σε ή σχολίασαν «ψευδή και επιβλαβή παραπληροφόρηση» σχετικά με τον Νέο Κορονοϊό 2019, σε πληροφορίες από έγκυρες πηγές, όπως ο ιστότοπος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), τον οποίο ελέγχει ο Μπιλ Γκέιτς για λογαριασμό των μεγάλων αφεντικών της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.

grecobooks -50%

Θα είναι μία από τις πρώτες φορές που το Facebook θα προειδοποιήσει ένα συγκεκριμένο σύνολο χρηστών που είχαν αλληλεπιδράσει στο παρελθόν με πληροφορίες που τα αφεντικά του δικτύου δεν επιθυμούν να διαδίδονται ευρέως στους χρήστες του.

«Θέλουμε να συνδέσουμε άτομα που ενδέχεται να έχουν αλληλεπιδράσει με επιβλαβείς παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τον ιό με την αλήθεια από έγκυρες πηγές σε περίπτωση που δουν ή ακούσουν ξανά αυτούς τους ισχυρισμούς από το Facebook», έγραψε ο Guy Rosen, αντιπρόεδρος του Facebook την Πέμπτη. Οι ειδοποιήσεις θα ισχύουν μόνο για το Facebook και όχι για άλλες πλατφόρμες όπως το Instagram και το WhatsApp.

Από την αρχή της κρίσης του κορονοϊού, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναζητούν εναλλακτικές ειδήσεις, αναλύσεις εις βάθος και πληροφορίες, σχετικά με την προέλευση της επιδημίας και τον ρόλο των εμπόρων του θανάτου και των εμβολίων στην μόλυνση. Σε απάντηση, εταιρείες όπως το Facebook, το YouTube και το Twitter εντείνουν τα μέτρα καταστολής της ελεύθερης πληροφόρησης, πράγμα που επίμονα ζητούν μεγαλοπαράγοντες όπως ο Τζωρτζ Σόρος.

Μόνο τον Μάρτιο, το Facebook αναφέρει ότι χαρακτήρισε 40 εκατομμύρια δημοσιεύσεις ως «ψευδείς» στο δίκτυό του, βασιζόμενος σε ομάδα ανεξάρτητων, υποτίθεται, ελεγκτών. Ακόμα, πολλές “κακές” πληροφορίες που οι ελεγκτές γεγονότων δεν συλλαμβάνουν τακτικά ξεφεύγουν από τις ρωγμές – ή συλλαμβάνονται μόνο αφού δεκάδες χιλιάδες χρήστες έχουν ήδη δει τις εν λόγω αναρτήσεις.

Ο σχεδιασμός που παρείχε το Facebook μοιάζει περισσότερο με ήπια ώθηση από μια συγκεκριμένη προειδοποίηση και ορισμένοι έχουν ζητήσει ισχυρότερες ειδοποιήσεις που διορθώνουν συγκεκριμένα την εγγραφή σε μεμονωμένες ψευδείς αξιώσεις. Όταν ο Recode ρώτησε για το πώς θα μοιάζουν οι ειδοποιήσεις, ένας εκπρόσωπος του Facebook είπε ότι ο σχεδιασμός στην ανάρτηση ιστολογίου είναι “πρώιμη έκδοση” και ότι δοκιμάζει επίσης “πιο σκληρές” παραλλαγές.

«Θα συνεχίσουμε να επαναλαμβάνουμε αυτά τα σχέδια με στόχο να διασφαλίσουμε ότι τα άτομα που έχουν εκτεθεί σε επιβλαβή παραπληροφόρηση σχετικά με το Covid-19 συνδέονται με τα γεγονότα», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Τις επόμενες εβδομάδες, θα μάθουμε περισσότερα για το πώς θα μοιάζουν τα νέα πειθαρχικά μέτρα σε χρήστες του Facebook που έχουν “εκτεθεί” σε παραπληροφόρηση για τον κοροναϊό. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος για να δούμε αν η νέα στρατηγική “Μεγάλου Αδερφού” του Facebook θα είναι ένας διαρκής μηχανισμός για την καταπολέμηση της αδέσμευτης από τα γιγάντια συμφέροντα πληροφόρησης στο διαδίκτυο ευρύτερα.

Αγορά Βιβλίου: Θέματα Κοινωνικής Οικονομίας – Από την κοινωνική επιχειρηματικότητα, στις κοινωνικές επενδύσεις και την κοινωνική τραπεζική (Δωρεάν Αποστολή)

Θέματα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – Από την κοινωνική επιχειρηματικότητα, στις κοινωνικές επενδύσεις και στην κοινωνική τραπεζική. Συλλογικός Τόμος. Επιμέλεια: Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ. Πρόλογος: Γεώργιος ΝΤΑΣΗΣ, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής. Γράφουν: Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ, Γεώργιος ΝΤΑΣΗΣ, Alain COHEUR, Denis STOKKINK, Kurt BERLO, Oliver WAGNER, Daniel SCHAFER, Ευγενία ΠΕΤΡΙΔΟΥ, Παναγιώτης ΜΠΑΜΙΔΗΣ, Μιχαήλ ΦΕΦΕΣ, Κωνσταντίνος ΓΕΩΡΜΑΣ, Βικτώρια ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ, Μιχαήλ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ, ​Βασίλειος ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ, Απόστολος ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ, π. Αλέξανδρος ΣΑΛΜΑΣ, ​Ναούμ ΜΥΛΩΝΑΣ. ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, 2016. ISBN:978-618-80232-3-9​. Σελίδες: 311.

€24.38