Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι το πρώτο κόμμα που θα διαλυθεί εν όψει της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση που θα φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το όνομα των Σκοπίων. Οι τελευταίες ημέρες ήταν γεμάτες ένταση και ανατροπές. Βουλευτές του κόμματος των ΑΝΕΛ, εξοργισμένοι από την αλαλία, την διφορούμενη στάση, τους λεκτικούς ακροβατισμούς και τις ήξεις αφήξεις του προέδρου τους κυρίου Πάνου Καμμένου, έλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προχώρησαν σε ξεκάθαρες δηλώσεις περί μη αποδοχής του ονόματος της Μακεδονίας στην προτεινόμενη ονομασία του γειτονικού κρατιδίου.

Η συντονισμένη τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας που υπερθεματίζει στην εθνική γραμμή του κυρίου Καραμανλή, εξειδικεύεται τις τελευταίες ημέρες από τον πρόεδρό της κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη, με επιστέγασμα την σημερινή του γεμάτη συμβολισμούς επίσκεψη στην Μακεδονία και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας. Εκεί, μίλησε για την “ελληνικότητα της Μακεδονίας”. Στην Πιερρία, ζήτησε από τους οπαδούς του κόμματός του “να του δείξουν εμπιστοσύνη όπως εμπιστεύτηκαν τον Κώστα Καραμανλή”, προσανατολίζοντας το κομματικό καράβι της Νέας Δημοκρατίας σε μια διπλωματική στρατηγική που βρίσκει μεγάλες ενστάσεις από τους Σκοπιανούς και τους διεθνείς πάτρωνές τους.

Η αρχική επικοινωνιακή προσπάθεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να διασπάσει την Νέα Δημοκρατία γύρισε εντυπωσιακά εναντίον του πιο αδύναμου εταίρου, του κυρίου Πάνου Καμμένου, με το κόμμα του να εξεγείρεται για τις λεκτικές ακροβασίες περί του “ελληνικού ονόματος της Μακεδονίας”. Ο κύριος Καμμένος, προδόθηκε και από τον κύριο Κοτζιά οτι έχει συμφωνήσει στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς αρκεί να είναι στην σλαβική του εκφορά: Makedonija, όπως έχουμε ήδη γράψει στην Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ.

Η χώρα πλησιάζει πολύ και ορατά στο ενδεχόμενο κυβερνητικής κρίσης σε ένα μείζονος σημασίας ζήτημα, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη προετοιμάζεται για ψήφο χωρίς κομματική πειθαρχία. Σκοπός τους, να υποβιβαστεί η καταψήφιση της διαμορφούμενης πρότασης από βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Όμως στην περίπτωση αυτή, είναι πολύ δύσκολο να μην οδηγηθούμε σε εκλογές.