Την «σουπιά» την γνωρίζεται;

Έτσι ακριβώς αντιδρά, η «διοίκηση» του μνημονιακού χώρου, στα επικίνδυνα παιχνίδια, που διαδραματίζονται στην γειτονιά της.

Σαν τη «σουπιά», αξιοποιώντας και τη στάση των υπολοίπων  κολαούζων (κομμάτων) της εξουσίας, η «διοίκηση» ομιλεί για τα συμβάντα στα ανατολικά σύνορα και αναφέρει ότι «δεν έγινε τίποτα αξιοσημείωτο» και ότι μάλλον έφταιγε η «κακή επικοινωνιακή διαχείριση» του θέματος και οι «αστοχίες» της.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Οι «καλοί» και σύμμαχοι γείτονές μας, τι λένε για όλα αυτά;

Ανακοινώσεις ή διαβήματα δεν έκαναν;

Το πιο προκλητικό είναι ότι κάποιοι (σαν τους γνωστούς-αγνώστους) εξαφάνισαν κυριολεκτικά την ανακοίνωση του ισλαμικού ΥΠΕΞ, που ευθέως αμφισβητεί τη συνοριογραμμή, λέγοντας πως «δεν υπάρχουν κοινώς συμπεφωνημένες γεωγραφικές συντεταγμένες στη συγκεκριμένη περιοχή του συνόρου, που είναι συμβατές με το πρωτόκολλο του 1926» και πως οι απόγονοι «αγαρηνών», δεν θα ανεχτούν  τετελεσμένα στα σύνορά τους.

Κάποιοι σιωπούν «ενόχως» και αφήνουν την κοινή γνώμη στο σκοτάδι, ότι τάχα μου, δήθεν, πρέπει να διατηρούμε χαμηλούς τους τόνους, για να μην εμπλακούμε σε πόλεμο.

Και πως θα μας «πολεμήσει» ο «φίλος, σύμμαχος» και «αδερφός» ισλαμιστής Ρετζέπ;

Με τα άδεια ταμεία του;

Ούτε λουλουδοπόλεμο δεν μπορεί να «κάνει».

Για αυτό «μαζεύει» τους ρακένδυτους, τους κακομοίρηδες και τους βάζει να «πέφτουν», στους φράχτες και τα συρματοπλέγματα.

Διότι είναι δωρεάν αυτές οι επιθέσεις και δεν του κοστίζουν τίποτα.

Μόνο λίγα λόγια, για «καλύτερη ζωή», αλλά στο μέλλον. Στο πολύ μέλλον, όμως.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Την ώρα δηλαδή, που η ισλαμική διαπλεκόμενη «φράξια», ρίχνει ένα ακόμη χαρτί, των πάγιων διεκδικήσεών της, στο τραπέζι των ανταγωνισμών και του σκληρού παζαριού με τις «λυκοσυμμαχίες» των νεοταξιτών καμπαλιστών, (εκεί όπου εδράζεται και η «εγχώρια» βεβαίως διαπλοκή του μνημονιακού χώρου), η «διοίκηση» παριστάνει πως «δεν τρέχει τίποτα».

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ζητάει «να πέσουν οι τόνοι» για να παραμείνουν ανοιχτοί οι «δίαυλοι» των «λυκοσυμμαχιών», που απεργάζονται  τις σκληρές και επώδυνες «διευθετήσεις» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Όλα αυτά διαπράττονται, με βασικό δήθεν ζητούμενο, τη διατήρηση της «συνοχής» της λυκοσυμμαχίας (που θέλει να εξασφαλίσει τα πολιτικοστρατιωτικά της δικαιώματα και τα εμπορικά της σκήπτρα), δίδοντας τα ανάλογα ανταλλάγματα.

Ανταλλάγματα και «δωράκια», που διεκδικεί το ετοιμόρροπο ισλαμικό καθεστώς, σε Μέση Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο.

Με δυο λογάκια, δεν θα είναι απλά «μερικά μέτρα» πιο μέσα και «δυτικά» ο φράχτης, αλλά «κάποιοι» είναι πολλά χιλιόμετρα βαθιά χωμένη, στους άκρως επικίνδυνους σχεδιασμούς και διευθετήσεις, των οποίων το λογαριασμό θα πληρώσει πάλι πολύ σκληρά ο κοσμάκης.

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και συντάκτης της εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή (Δευτέρα-Παρασκευή), στις 21:00, μέσα από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Email επικοινωνίας nynkaiaei2013@gmail.com