Διαβάστε την παρακάτω ιστοριογραφική αφήγηση και πείτε μου πώς σας φαίνεται:

“Στις 19 Μαιου 2018, στην παραλία της Θεσσαλονίκης και κατά την διάρκεια εκδήλωσης τιμής προς την ημέρα μνήμης για την Γενοκτονία των Οθωμανών και Τούρκων εις βάρος των Ελλήνων, διακομίστηκε σε νοσοκομείο επικαλούμενος ενοχλήσεις ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Στους γιατρούς δήλωσε πως φέρει τραύματα σε όλο του το κορμί από κτυπήματα συμπολιτών του παρευρισκομένων στο επίμαχο σημείο. Την επομένη εξήλθε χωρίς εμφανείς κακώσεις στο σώμα του και αφού οι γιατροί δήλωναν ανεπισήμως πως είναι καλά στην υγεία του, χαρακτηρίζοντας την εισαγωγή του για διανυκτέρευση “προληπτική”. Δεν στάθηκε δυνατόν να διακριβώσουμε το αληθές των ισχυρισμών του περί βιαιοπραγίας εις βάρος του.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στο τότε λεγόμενο διαδίκτυο εμφανίζουν το Γιάννη Μπουτάρη να εξωθείται από δύο άτομα που τον έχουν εναγκαλίσει. Εμφανίζεται να παραπατάει και να πέφτει συνεπεία συνωστισμού στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Μεμονωμένοι πολίτες του επιτίθενται αλλά η σωματική επαφή και η έντασή της δεν είναι σαφές αν τεκμηριώνεται από τα πλάνα που έχουμε.

Σήμερα, 94 χρόνια μετά, σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σμύρνης Μουσταφά Κεμάλ τονίζει χαρακτηριστικά: “Χέστηκα αν τον δείραν ή δεν το έδειραν οι Έλληνες. Είχε διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία παρελάσεις υπέρ των ομοφυλοφίλων ανήμερα των εορτασμών αυτού που κακώς αποκαλούν κάποιοι στη Ελλάδα “γενοκτονία” των Οθωμανών πολιτών, πίσω στο μακρινό εικοστό αιώνα. Και αυτό τον κάνει για μένα έναν μεγάλο μεταρρυθμιστή”

Originally posted 2018-05-20 14:09:42.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.