Το θεμέλιο της επιστήμης είναι η απάντηση στο ερώτημα της δημιουργίας, της ενσάρκωσης και της ανάστασης.

Θεόν ουδείς εώρακεν πώποτε: Ποτέ δεν είδε κανείς τον Θεό. Η ουσία του είναι ακατάληπτη, αλλά οι ενέργειές του μεθεκτές.

Μας παραδόθηκε πως η επιστήμη και το βέλος του χρόνου ξεκίνησαν με την δημιουργία του κόσμου εκ του μηδενός.

Ο Λόγος, το πρόσωπο που δημιούργησε τον κόσμο, έγινε ανθρώπινη σάρκα στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού από την Ιουδαία και κατοίκησε ανάμεσά μας.

Την ζωή κάλεσε στην ύπαρξη το Πνεύμα Θεού που επεφέρετο επάνω του ύδατος, συγκροτώντας “σπερματικές καταβολές” στο θερμό νερό.

Οι άνθρωποι που θα μπορέσουν να ακούσουν τον ήχο του Λόγου θα αναστηθούν. Οι αρχαίοι Ιάπωνες μύστες ακούν τους ήχους των τριών πνοών ως A, U, UN. Οι καθ΄ ημάς φωτισμένοι αγιογραφούν τις εικόνες του Χριστού με το Α, το Ω, το ΩΝ.

Οι Έλληνες είναι οι μόνοι που μόρφωσαν αλβάφητο όπου πρώτο είναι το γράμμα “Α” και εικοστό τέταρτο (τρεις φορές το οκτώ) το “Ω”.

Κανείς δεν είδε το πρόσωπο του Θεού, αλλά όλοι γνωρίζουν το πρόσωπο και το όνομα του Χριστού: “Εγώ ειμί ο ΩΝ (UN)”.

Το Πνεύμα του Θεού δεν έχει μορφή, αλλά ο ήχος του είναι γνώριμος στους ανθρώπους.

Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι μια εξαιρετική πνευματική κατάκτηση του σύγχρονου κόσμου. Η αξία και η λάμψη τους βρίσκεται στα έργα του πνεύματος.

Σε εποχές που τα αγαθά σπανίζουν και οι άνθρωποι ζουν με περιορισμούς και φόβο, τα καλά των Χριστουγέννων αναδεικνύονται ξανά σε ένα στολίδι που οφείλουμε να φυλάμε ως μονάκριβο.

Χρόνια Πολλά σε όλες και σε όλους!

Originally posted 2021-12-22 16:04:22.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.