Η υποστήριξη του Πάπα Φραγκίσκου για τα σύμφωνα συμβίωσης ομοφύλων ζευγαριών επικρίνεται ανοιχτά από αρκετούς Ρωμαιοκαθολικούς ηγέτες στην Αμερική – οι οποίοι λένε ότι οι πρόσφατα αποκαλυφθείσες φιλο-γκέι παρατηρήσεις του προκαλούν «σύγχυση και λάθος» και αντίκεινται στις εκκλησιαστικές διδασκαλίες.

Ο Καρδινάλιος Ρέιμοντ Μπουρκ, ένας συχνός επικριτής του Πάπα Φραγκίσκου, είπε ότι τα σχόλια του Πάπα πρέπει να “ερμηνεύονται σωστά ως απλές προσωπικές απόψεις του ατόμου που τα έκανε”.

«Τέτοιες δηλώσεις προκαλούν μεγάλη αναστάτωση και προκαλούν σύγχυση και λάθος μεταξύ των καθολικών πιστών», δήλωσε ο Μπουρκ, μέλος του ανώτατου δικαστηρίου του Βατικανού, σε δήλωση την Πέμπτη στον ιστότοπό του.

Πρόσθεσε ότι οι απόψεις του Φραγκίσκου ήταν αντίθετες με τις καθολικές διδασκαλίες.

Ο Ποντίφικας, 83 ετών, ενέκρινε αστικές ενώσεις για ζευγάρια του ίδιου φύλου σε συνέντευξη του 2019 με τον Μεξικάνικο τηλεοπτικό οργανισμό Televisa. Το κλιπ που δεν είχε ξαναδεί ποτέ το φως της δημοσιότητας μεταδόθηκε στο νέο ντοκιμαντέρ “Francesco”, ανέφερε η Washington Post.

«Οι ομοφυλόφιλοι έχουν το δικαίωμα να είναι μέρος της οικογένειας. Είναι παιδιά του Θεού και έχουν δικαίωμα σε μια οικογένεια », λέει ο Francis.

“Κανείς δεν πρέπει να πετιέται, ή να γίνεται άθλιος εξαιτίας αυτού.”

Την Πέμπτη το βράδυ, ο εκπρόσωπος της Televisa Ruben Acosta Montoya επιβεβαίωσε τα σχόλια του Πάπα στη συνέντευξη του 2019 στην Washington Post και κατηγόρησε το Βατικανό – το οποίο είχε και ελέγχει τις κάμερες – ότι το αφαίρεσε από το τμήμα.

«Κάποιος στο Βατικανό μας έδωσε το μέρος που κάναμε μετάδοση, και αργότερα έδωσε το υπόλοιπο υλικό σε κάποιον άλλο», έγραψε η Acosta Montoya σε email.

Ο Μπουρκ υποστήριξε πως η δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου έκανε περισσότερο κακό παρά καλό.

Ο επίσκοπος Τόμας Τόμπιν, της Ρωμαιοκαθολικής Επισκοπής της Πρόβιντενς, συμφώνησε επίσης με τον Μπουρκ ότι η δήλωση του Πάπα «αντιφάσκει σαφώς με τη μακροχρόνια διδασκαλία της Εκκλησίας σχετικά με τις ομοφυλοφιλικές ενώσεις».

Ο επίσκοπος Τζόζεφ Στρέικλαντ του Τάιλερ του Τέξας, προχώρησε ακόμη περισσότερο, αποκαλώντας την ομοφυλοφιλική υποστήριξη του Πάπα «σύγχυση και πολύ επικίνδυνη», σύμφωνα με τον Εθνικό Καθολικό Δημοσιογράφο.

«Η εκκλησία είναι αδύναμη. Η εκκλησία δεν είναι ξεκάθαρη », είπε στον οικοδεσπότη του ραδιοφώνου Cy Kellett, προσθέτοντας ότι η υποστήριξη των πολιτικών ενώσεων είναι απλώς« η γνώμη του Πάπα Φραγκίσκου ».

«Βασιζόμασταν στον παπισμό για να είμαστε αυτός ο φάρος της σαφήνειας και της σταθερότητας, και απλά δεν αισθάνεται πια καθαρός και σταθερός», δήλωσε ο Strickland, ένας συχνός κριτικός του Πάπα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2020-10-24 13:43:51.