Ο Ντόναλντ Τράμπ, προσφέρθηκε να προσκαλέσει, τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σε μια διευρυμένη συνάντηση των G7, τον Σεπτέμβριο, αλλά στην πρόσκληση έχουν ήδη αντιταχθεί έντονα, το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς.

Σύμφωνα με λογαριασμό(ιστοσελίδα) του Κρεμλίνου, τη Δευτέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε την «πρόσκληση» στον Ρώσο ομόλογό του.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία, δύο ηγέτες, μίλησαν για τον ιό της γρίπης (και όχι βεβαίως πανδημίας), τις τιμές του πετρελαίου, την συνεργασία στο διάστημα, καθώς και για την αναβολή που «έδωσε» ο Τράμπ, εις την προγραμματισμένη  σύνοδο κορυφής των G7, στο Camp David, αυτό το μήνα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ενημέρωσε τον Πούτιν, για την ιδέα του, να πραγματοποιήσει σύνοδο κορυφής των G7, με πιθανή πρόσκληση στους ηγέτες της Ρωσίας, της Αυστραλίας, της Ινδίας και της Δημοκρατίας της Κορέας», σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Δεν αναφέρθηκαν καθόλου στο κύμα αναταραχής, που λαμβάνει χώρα στις πόλεις των ΗΠΑ.

Μερικές ώρες αργότερα, ο Λευκός Οίκος δεν είχε δημιουργήσει τη δική του εκδοχή της συνομιλίας(στην ιστοσελίδα του).

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Ο Τράμπ έθεσε το ενδεχόμενο να προσκαλέσει τη Ρωσία το Σάββατο, αφού η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, είχε καταστήσει σαφές ότι δεν σκοπεύει να παρευρεθεί στη σύνοδο κορυφής του Camp David.

«Δεν νομίζω ότι το G7 αντιπροσωπεύει σωστά τι συμβαίνει στον κόσμο. Είναι μια πολύ ξεπερασμένη ομάδα χωρών », δήλωσε ο Τράμπ σε δημοσιογράφους.

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και Aρχισυντάκτης της εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή (Δευτέρα-Παρασκευή), στις 21:00, μέσα από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Email επικοινωνίας nynkaiaei2013@gmail.com