Χωρίς αμφιβολία οι αποκαλύψεις που βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας είναι ιδιαιτέρως σοβαρές. Η αποκάλυψη μαρτυριών για χρηματισμό υψηλόβαθμων πολιτικών προσώπων και λειτουργών είναι άκρως σοβαρή και σαφέστατα αξίζει της προσοχής και της απασχόλησης του δημόσιου διαλόγου. Είναι κοινό μυστικό πως η λειτουργία των φαρμακευτικών δεν διέπονταν πάντα από ορθές πρακτικές. Στο παρελθόν έγιναν σημαντικές προσπάθειες που συνεχίζονται και επί των ημερών μας, όμως η χώρα μας δυστυχώς παραμένει σε υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών με υψηλή διαφθορά.

Προς το παρόν ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να προεξοφληθεί. Η δημοσιοποίηση μιας δικογραφίας ειδικότερα όταν αφορά σε εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε οικονομικά σκάνδαλα κακουργηματικού χαρακτήρα δεν είναι προβληματική αλλά θεμιτή. Ωστόσο, η δημοσιοποίηση της δικογραφίας δεν προσφέρεται για εξαγωγή συμπερασμάτων, ούτε για στήσιμο λαϊκών δικαστηρίων, πολύ περισσότερο όταν διανύουμε μία περίοδο όπου η δημόσια προσοχή πρέπει να παραμείνει εξίσου προσηλωμένη στη διακύβευση της εθνικής κυριαρχίας και στην εφαρμογή σκληρών αντιαναπτυξιακών μέτρων.

Όλα όσα αναφέρονται για την υπόθεση του νέου σκανδάλου είναι τρομακτικά, όμως υπάρχουν μία σειρά προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν και θα αντιμετωπιστούν από την ελληνική δικαιοσύνη. Μέχρι να συμβεί αυτό βέβαια θα χρειαστεί χρόνος. Θα διαλευκανθεί η αξιοπιστία των μαρτυριών, δεν αποκλείεται ωστόσο, εφόσον διαπιστωθούν κάποια αδικήματα να παραγραφούν.

Υποψίες γεννώνται από την ανωνυμία των μαρτύρων λόγω προστασίας καθώς και από σημαντικά σημεία της δικογραφίας που δύσκολα μπορούν να διακριβωθούν, παρ’ όλα αυτά καταναλώνεται άφθονος χρόνος δημόσιου διαλόγου και επιχειρείται μικροπολιτική εκμετάλλευση.

Ο κόσμος έχει από καιρό χάσει την εμπιστοσύνη του στις υφιστάμενες πολιτικές δυνάμεις, όμως διατηρεί σε σημαντικό βαθμό την εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη. Ας την αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της και ας στρέψουμε και πάλι την προσοχή μας στα τεράστια προβλήματα του ξεπουλήματος της χώρας.

Originally posted 2018-02-08 10:13:14.